Is Mesoneedling of Microneedling goed voor je huid?

By 9 oktober 2024Nieuws
Mesoneedling

Is Mesoneedling of Microneedling goed voor je huid?

De overgang van de warme zomermaanden naar de koelere herfst kan een uitdaging zijn voor je huid. Terwijl je je garderobe aanpast aan de veranderende temperaturen, verdient je huid dezelfde aandacht. Mesoneedling en microneedling zijn populaire behandelingen die je huid kunnen versterken en voorbereiden op de intensievere verzorging die in de herfst nodig is. In deze blog beantwoorden we enkele veel gestelde vragen over deze behandelingen en hoe ze je huid kunnen helpen.

Microneedling versus Mesoneedling

Microneedling is een geavanceerde behandeling die wij uitvoeren met de Dermapen 4. Deze techniek gebruikt 16 microscopisch kleine naaldjes om diepe, gecontroleerde perforaties in de huid te maken. Dit stimuleert de productie van collageen en elastine, wat leidt tot een verbeterde huidstructuur, minder rimpels en een stralendere teint.

De belangrijkste voordelen zijn:

– Diepe huidvernieuwing: Microneedling stimuleert niet alleen collageen- en elastineproductie, maar bevordert ook de algehele huidvernieuwing, wat resulteert in een gezondere uitstraling en stevigere huid.
– Vermindering van Littekens: Het is bijzonder effectief voor het verminderen van littekens, waaronder acne-littekens.
– Egalisatie van de Huidtinten: Deze behandeling helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie en zorgt voor een egalere huidkleur.

Microneedling

Na de behandeling kan er enige roodheid, lichte zwelling en een gevoel van ongemak zijn, vooral gedurende de eerste dagen. Ook kan de huid op dag 3 wat droogheid en schilfering vertonen, wat volkomen normaal is.

Mesoneedling maakt gebruik van een minder krachtige pen met 36 naaldjes. Dit zorgt voor een vrijwel comfortabele behandeling waarbij minuscule gaatjes oppervlakkig in de huid worden gemaakt.

De belangrijkste voordelen zijn:

– De behandeling geeft minimale roodheid en ongemak tijdens de behandeling, er is geen hersteltijd van de huid.
– Direct insluizen van hoogwaardige ingrediënten, zoals vitamine C of hyaluronzuur
– Ideaal voor oppervlakkige huidverbetering, het stimuleert de doorbloeding, wat bijdraagt aan een frisse en gehydrateerde huid.

Mesoneedling

Bij mesoneedling ligt de focus meer op het verbeteren van de huidkwaliteit met behulp van actieve werkstoffen, terwijl microneedling zich richt op het stimuleren van de natuurlijke huidregeneratie.

Is Mesoneedling of Microneedling goed voor je huid?

Zowel mesoneedling als microneedling zijn effectief voor het versterken en verbeteren van je huidconditie. Microneedling stimuleert de productie van collageen en elastine, wat leidt tot een stevigere en stralendere huid. Mesoneedling, waarbij actieve ingrediënten in de huid worden ingebracht, zorgt voor extra hydratatie en voeding. Samen kunnen ze de huid aanzienlijk verbeteren. Een bijkomstig voordeel van deze technieken, vergeleken met chemische peelings, is dat ze vrijwel voor iedereen geschikt zijn.

Wat zijn de nadelen van Mesoneedling en Microneedling?

Hoewel beide behandelingen veel voordelen bieden, zijn er ook nadelen. Na de microneedling behandeling kan je huid tijdelijk rood en gevoelig zijn. Dit effect is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele uren, tot twee dagen. Bovendien is het belangrijk om de juiste nazorg te volgen om optimale resultaten te behalen en eventuele bijwerkingen te minimaliseren. Voor beide behandeltechnieken geldt dat je meerdere behandelingen nodig hebt voor het gewenste resultaat.

Voor welke huidproblemen zijn Meso/Microneedling geschikt?

Deze behandelingen zijn effectief voor verschillende huidproblemen, zoals:

Fijne lijntjes en rimpels
– Littekens, inclusief acne-littekens
– Hyperpigmentatie
– Ongelijkmatige huidstructuur/ grove poriën
– Droogheid en vermoeidheid van de huid

Wat zijn de kosten van de behandeling?

De kosten voor microneedling bedragen €195,- per behandeling en mesoneedling €175,- per behandeling . Deze behandelingen noemen we ook wel een 3-in-1 behandeling omdat het bestaat uit een milde peeling, mesotherapie en de needling zelf. Deze combinatie zorgt voor een diepgaande verzorging en verbetering van de huid.

De herfst is een tijd waarin je huid extra aandacht verdient. mesoneedling en microneedling zijn effectieve manieren om je huidbarrière te versterken en je huid voor te bereiden op de uitdagingen van de koudere maanden. Wil je weten welke behandeling het beste bij jouw huid past?

Mesoneedling of Microneedling

Persoonlijke Aanpak: Behandelingen op Maat

Elke huid is uniek en heeft specifieke behoeften. Daarom worden onze huidbehandelingen aangepast aan jouw huidwensen en huidconditie.

Tijdens een huidanalyse bespreken we jouw huidtype, eventuele problemen en je doelen. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat kan variëren van intensieve kuren tot milde onderhoudsbehandelingen.

Dit zorgt ervoor dat je huid precies krijgt wat ze nodig heeft om sterk en gezond de herfst in te gaan.

Maak een afspraak voor een consult en ontdek hoe we jouw huid kunnen laten stralen.

Tot snel in de kliniek!

Je huid verbeteren, het KAN! We werken samen naar een gezonde en stralende huid.

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

  • Is Mesoneedling of Microneedling goed voor je huid? 9 oktober 2024
    De overgang van de warme zomermaanden naar de koelere herfst kan een uitdaging zijn voor je huid. Lees snel verder. Het bericht Is Mesoneedling of Microneedling goed voor je huid? verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • De kracht van dieptereiniging 17 september 2024
    De kracht van een dieptereiniging: waarom het onmisbaar is voor een stralende huid? Lees snel verder. Het bericht De kracht van dieptereiniging verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Wat kun je verwachten bij Lasertherapie 26 augustus 2024
    Het woord "laser" staat voor "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Lees snel verder. Het bericht Wat kun je verwachten bij Lasertherapie verscheen eerst op Kanskinclinic.